achtergrond

Actualiteiten

In deze rubriek wat is er op dit moment actueel
 

Nieuweschool wint Nationale Onderwijsprijs!


Op woensdag 27 maart won Nieuweschool de Nationale Onderwijsprijs!

Bekijk onderstaand een aantal artikelen en/of filmjes:

- artikel Nationale Onderwijsprijs

- filmpje NOS Jeugdjournaal d.d. 27-03-2019

- artikel De Limburger d.d. 27-03-2019

- artikel 1Limburg d.d. 27-03-2019


Nieuweschool wint Onderwijsprijs Limburg!


Op 16 januari kreeg Nieuweschool de Onderwijsprijs Limburg uitgereikt. Zij dingen in maart mee voor de Landelijke Onderwijsprijs.

Bekijk onderstaand een aantal van de gepubliceerde artikelen en filmpjes:

- artikel van 1Limburg d.d. 17-12-2018

artikel van Dagblad De Limburger d.d. 20-12-2018

filmpje van Omroep P&M d.d. 16-01-2019

artikel van Dagblad De Limburger d.d. 17-01-2019


Nieuweschool naar de Tweede Kamer


Op dinsdag 20 november was het allereerste kindervragenuur in de Tweede Kamer.
Onder andere de leerlingen van groep 8 van de Nieuweschool uit Panningen mocht plaatsnemen in de zaal om hun vragen te stellen aan de ministers en staatssecretarissen in het kabinetsvak.

Bekijk hier een krantenartikel in De Limburger 

Ook nog een artikel in Hallo Peel en Maas

Bekijk hier een filmpje van De Vereniging Limburg

Ook nog een filmpje van L1


Op weg naar een kinderdroom


Bekijk hier de filmpjes door Omroep P&M 


Nieuweschool bewijst: passend onderwijs kan slagen


Onderstaand een mooi artikel van Nieuweschool in het blad Naar School.

Bekijk hier het artikel


School in Kessel heeft voortaan Kindcentrum LEEF


Op vrijdag 17 november 2017 is Kindcentrum LEEF feestelijk geopend.

Bekijk hier de openingskrant.

Ook Omroep P&M maakte een filmpje


Nieuweschool Omdenken Gecertificeerd 'Rennen in de Gangen'


Onlangs is Nieuweschool gecertificeerd door Omdenken voor Rennen in de Gangen.

Bekijk hier het leuke filmpje.Verhuizing SBO De Fontein naar het gebouw van De Pas


Door Omroep P&M is er een filmpje gemaakt van de verhuizing van SBO De Fontein.

Bekijk hier het filmpje

 

PO in Actie


Beste ouders,
 
U heeft de afgelopen tijd wellicht al wat vaker iets gehoord over ‘PO in actie’. PO staat voor Primair Onderwijs. Deze beweging - voor en door 38.000 leerkracht in het basisonderwijs - zet zich in voor betere salarissen en minder werkdruk.
 
Stichting Prisma ondersteunt ‘PO in actie’. We willen hieronder graag met u delen waarom wij dat doen.
 
Het onderwijs in Nederland staat in de top 10 wereldwijd. Dat komt doordat ons onderwijs verzorgd wordt door goed opgeleide, professionele leerkrachten in het basis- en voortgezet onderwijs. De opleidingen voor leerkrachten in het basisonderwijs (pabo) en die van tweedegraads leerkrachten in het voortgezet onderwijs zijn gelijkwaardig, betekenisvol en allebei op hbo-niveau. We voeren dan ook allemaal dezelfde titel: Bachelor of Education. Lesgeven op een basisschool of op een school voor voortgezet onderwijs kent een vergelijkbare complexiteit en de verantwoordelijkheden zijn even groot.
 
eerlijk salaris
Waarom wordt een leerkracht in het basisonderwijs dan zoveel slechter betaald dan collega’s in het VO? Het verschil loopt in de levensfases dat het echt belangrijk wordt (hypotheek, studerende kinderen) op tot honderden euro’s netto per maand. ‘PO in actie’ eist nu een gelijkwaardige, eerlijke beloning voor onze belangrijke en maatschappelijk gewaardeerde inspanningen.
 
Dat doen we niet alleen voor onszelf.
De PABO’s krijgen steeds minder aanmeldingen omdat jonge, talentvolle mensen het basisonderwijs inmiddels geen roeping meer vinden en kiezen voor beroepen van minder maatschappelijk belang, maar met een veel beter perspectief. Daarom is er nu al een tekort aan leerkrachten en dat dreigt uit te groeien tot een tekort van ongekende proporties. U heeft er vast al mee te maken gehad; een zieke leerkracht, geen vervanging, klassen verdeeld of naar huis gestuurd. Dat tij moeten we keren.
 
38.000 leerkrachten zijn verenigd in PO in actie.
Door ons aan te sluiten bij ‘PO in actie’ bepleiten wij een flinke investering in het basisonderwijs, voor een eerlijk salaris. Het is vijf voor twaalf dus het is nog niet te laat, maar het moet nu gebeuren. Daar zijn ook onze sociale partners het over eens. ‘PO in actie’ trekt samen op met de vakbonden en de werkgeversorganisaties.
 
Als schoolbestuur scharen wij ons dus achter onze leerkrachten. Doel van de beweging ‘PO in actie’ is om bovenstaande eisen naar tevredenheid vertaald te zien in het aankomende regeerakkoord.
 
staken?
Als dat niet lukt, dan moeten we ons beraden op welke actie wij dan passend vinden. Staken is een van de mogelijkheden. We beseffen heel goed dat we daarmee onze ouders en leerlingen voor een probleem stellen. Toch rekenen we op uw begrip en misschien wel uw steun.
 
Wilt u ons steunen, meldt u zich dan aan bij de oudergroep van ‘PO in actie’ op Facebook of via het ouderformulier op www.poinactie.nl.
 
Dank alvast.
Paula Corsten, College van Bestuur Stichting Prisma

 

Vier organisaties onder één dak

Vanaf 1 januari 2017 huizen Hoera kindercentra, Stichting Cultuurpad, Stichting Prisma en Stichting Vorkmeer voortaan samen onder één dak aan Kerkstraat 32 in Panningen. Dit maakt het mogelijk de onderlinge samenwerking tussen de genoemde organisaties te versterken in het werkgebied Peel en Maas. Het gezamenlijke doel: het vergroten van de ontwikkelingskansen van mensen in samenhang met hun omgeving. Vanonder één dak is het nog beter mogelijk mensen met elkaar te verbinden. Zo kunnen de organisaties samen van grotere betekenis zijn voor iedereen in Peel en Maas, nu en in de toekomst.


Wat de vier genoemde organisaties met elkaar gemeen hebben, is dat zij zich richten op de ondersteuning en ontwikkeling van mensen in samenhang met hun omgeving. Iedere organisatie heeft daarbij vanzelfsprekend haar eigen focus: Hoera kindercentra richt zich op opvang en ontwikkeling van kinderen van nul tot dertien jaar. Stichting Prisma biedt primair onderwijs aan leerlingen van vier tot twaalf jaar. Stichting Cultuurpad verbindt onderwijs met cultuur en richt zich ook op kinderen in de basisschoolleeftijd. Welzijnsorganisatie Vorkmeer zet zich in voor gemeenschapsontwikkeling èn individuele ondersteuning; Bij Vorkmeer wordt ondersteuning gegeven aan mensen en groepen in een brede leeftijdsscope. Essentieel: voor alle organisaties geldt dat het ‘ondersteunen en ontwikkelen van mensen’ altijd gebeurt in samenhang met de omgeving: het gezin, het dorp of de wijk, het sociale netwerk, de samenleving in Peel en Maas. Die omgeving brengt uiteraard met zich mee dat werkvelden elkaar raken, al van oudsher af aan. Maatschappelijke ontwikkelingen dragen ertoe bij dat het steeds belangrijker is geworden om samen te werken: samen inzet en vakmanschap bieden die aansluiten op vragen en behoeften die er zijn in Peel en Maas.
 

Opening Brede School Onder de Linden


Bekijk hier de uitnodiging voor de opening


Schoolplein De Merwijck

 

Bekijk hier een actueel filmpje over de herinrichting van het schoolplein van De Merwijck.

Kijk hier naar het filmpje


Plusklas


Geneeskunde nieuw vak bij Plusklas

Op 20 november 2015 werd er door Omroep P&M een leuk filmpje uitegezonden over de Plusklas.

Kijk hier naar het filmpje
 

Onderwijsinspectie Nieuweschool


Op 27 oktober 2015 verscheen er een leuk artikel over het bezoek van de Onderwijsinspectie aan Nieuweschool in de Volkskrant.

Download hier het artikel